Na počitnice v Lignano

Lignano se nahaja med Trstom in Benetkami. Od Maribora je oddaljen približno 320 km, od Ljubljane približno 190 km, od Kopra pa približno 120 km. Razdeljen je na tri dele: Sabbiadoro, Pineta in Riviera

  • Lignano Sabbiadoro: ime izvira iz plaže, zaradi finega peska. Plaža je primerna za otroke zaradi blagega spusta v morje. Gre za zgodovinski center mesta, kjer najdemo drevored s številnimi trgovinami, restavracijami, butiki, igralnimi saloni in majhnimi trgi. Najdemo pa tudi veliko število vil, apartmajev in seveda nepogrešljivih hotelov.
  • Lignano Pineta: imenujejo jo tudi Italijanska Florida. Na plaži najdemo številne vodne športe, kot na primer plavalne šole, tečaje windsurfa, možnost najema pedalinov. Čez cel dan poteka animacija, tako za otroke kot tudi za odrasle.
  • Lignano Riviera: potopljena v zelenje borovcev, tukaj lahko najdemo golf igrišče, živalski vrt in terme

V Lignano zelo rade zahajajo celotne družine, saj se z lahka najde kakšno zanimivo aktivnost za vsakogar. V bližini Lignana najdemo zabaviščne parke:  I Gommosi, Aquasplash, Strabilia Lunapark, Park Junior, Živalski vrt Parco ZOO Verde.